Een initiatief van:
Ladies’ Circle 04 Schiedam

Ladies’ Circle 04
Schiedam

Ronde Tafel 46 Schiedam

Ronde Tafel 46
Schiedam

2 & 3
november
2018Drive In Bios Schiedam levert bijna 20.000,- op voor Sailing Kids

De Drive In Bioscoop die de Tafelronde en de Ladies’ Circle op 27 en 28 oktober 2017 gezamenlijk organiseerden op het terrein van Nolet Distillery aan de Buitenhavenweg in Schiedam, heeft €19.645,48 opgeleverd voor Stichting Sailing Kids. Met dit bedrag kan Sailing Kids twee zeilweken organiseren voor gezinnen met chronisch en/of ernstig zieke kinderen.

Voldoende opbrengst voor twee zeilweken voor zieke kinderen

“Ons streven was om 9.000,- op te halen voor één zeilweek”, vertelt de organisatie. “Dat we nu twee zeilweken kunnen aanbieden is natuurlijk fantastisch en boven verwachting.” Het geld is bijeen gebracht vanuit sponsoring door tal van Schiedamse ondernemers, kaartverkoop en de verkoop van loten en snacks. Dit leverde een bedrag van ruim €13.000,- op. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) heeft dit bedrag met 50% verhoogd, zodat Sailing Kids een bedrag van bijna 20.000,- kan bijschrijven.

Annelies Blom, bestuurslid bij Sailing Kids: “De drive in bios is zo’n leuke en originele actie en we zijn echt superblij met deze opbrengst! Met dit bedrag kunnen we zo’n 12 gezinnen met een ernstig of chronisch ziek kind een zeilweek aanbieden.”

Met dank aan 700 bezoekers

Zo’n 700 mensen - van jong tot oud – kochten een kaartje voor een van de vier filmvoorstellingen. Voor elke bezoeker sponsorde McDonald’s Spaanse Polder een hamburgermaaltijd die direct aan de auto werd geserveerd. De meeste bezoekers waren Schiedammers, maar zo’n 35% kwam van elders uit de regio. De reacties van de bezoekers waren zo positief dat de organisatie de mogelijkheden bekijkt om het event volgend jaar opnieuw te organiseren voor een ander goed doel.